FBTO autoverzekering online vergelijken

FBTO autoverzekering online vergelijkenDoor de jaren heen zijn er steeds meer verzekeringsmaatschappijen erbij gekomen in Nederland. Binnen Nederland is de grootste verzekeringsmaatschappij het Achmea concern, waar ook FBTO onder valt. Er zijn daarnaast ook verschillende andere verzekeraars die onder de merken van de Achmea groep vallen, waaronder Centraal Beheer Achmea en InShared. In totaal zijn er bijna 30 merken die onder het Achmea concern vallen, kijk voor een overzicht van alle merken van Achmea en een stukje over haar geschiedenis. FBTO is in 1956 opgericht als de “Friese boeren en tuinders onderlinge” en was voornamelijk gericht op het behartigen van de belangen van Friese boeren en tuinders. Inmiddels hoef je allang geen boer uit Friesland meer te zijn om je bij FBTO te kunnen verzekeren. Tegenwoordig zijn de dekkingen flexibel samen te stellen polis, toegankelijk voor iedereen. De meeste zaken kunt u eenvoudig via “mijn FBTO” regelen en is er tegenwoordig zelfs een handige app waarmee op een simpele manier declaraties en premieberekeningen via de smartphone gedaan kunnen worden. Deze app stond binnen één week na introductie op nummer 1 van top financiële downloads.

FBTO biedt flexibiliteit met haar autoverzekering, vergelijk en stel zelf uw polis samen

Het is best wel een unicum, het zelf samenstellen van je polis. De FBTO autoverzekering biedt na het berekenen en afsluiten direct de mogelijkheid om bepaalde modules aanvullend mee te nemen, of juist uit te zetten. Wat heeft het nou voor zin om, binnen je polis, dekkingen mee te nemen die je toch nooit gaat gebruiken? FBTO weet dit als geen ander en geeft haar klanten de volledige vrijheid hierbij. Dit geeft nieuwe klanten ook het gevoel van vrijheid om zo hoog of laag mogelijk te gaan met het uitbreiden van dekkingen. Het overstappen naar FBTO is even eenvoudig als het aan of uit zetten van aanvullende modules. Met de deskundige, maar bovenal gratis overstaphulp, bent u binnen no-time af van uw oude schadeverzekering. Er zijn op 1 Maart 2010 soepele regels ingevoerd omtrent het beëindigen van uw oude verzekering. Hierdoor is het aanzienlijk makkelijker om van uw contract af te komen. De autoverzekering is na het vooraf gestelde contracttermijn, doorgaans één jaar, dagelijks opzegbaar. U dient wel rekening te houden met de opzegtermijn van één maand. In het verleden was het in veel gevallen enorm moeilijk om van een verzekering af te komen. Er werden stilzwijgende verlengingen gedaan waardoor u wel genoodzaakt was deze termijn uit te zitten, zelfs als u helemaal niet meer tevreden was over de polis. Gelukkig is dat iets van het verleden en kunt u bij de meeste autoverzekeraars dagelijks de polis opzeggen. Om even terug te komen op de flexibele polis van FBTO. U kunt als nieuwe klant kiezen uit een aantal aanvullende dekkingen zoals:

  • Ongevallen inzittenden verzekering. Met deze aanvullende dekking krijgen alle inzittenden geld uitgekeerd in geval van letsel of bij overlijden. Het maakt niet uit wie er fout zit en of wie schuld heeft bij het ongeluk.
  • Schadeverzekering bestuurder. Met deze aanvullende dekking verzekerd u zich voor materiële en of persoonlijke schade door een ongeval.
  • No-claim beschermer. Met deze module bent u ervan verzekerd dat uw premie niet omhoog gaat na een ongeval, enkel uw schadevrije jaren worden aangepast.

Er zijn veel meer handige dekkingen die u aanvullend kunt afsluiten. Lees verder hoe u het meeste voordeel uit de FBTO autoverzekering kunt halen.

Voordelen FBTO autoverzekering vergelijken en afsluiten

De voordelen zijn opmerkelijk winstgevend binnen de FBTO polis. Zo bent u al bij een WA dekking verzekerd tot €5.6.000.000 voor letselschade dat u aan anderen aanbrengt. Voor materiële schade bent u verzekerd tot een bedrag van €1.120.000. Deze schade die u aan anderen aanbrengt geldt per schadegeval. Met de WA-plus dekking bent u voor dezelfde bedragen gedekt, maar heeft u daarnaast ook de schade die aan uw eigen voertuig wordt aangebracht door brand, diefstal en of een storm bijvoorbeeld, vergoedt. Ook ruitschade wordt hiertoe gerekend. Met de WA-Casco, ook wel WA volledig, bent u van dezelfde bedragen verzekerd en alle schade die aan uw voertuig wordt aangebracht, ook door u zelf. Denk bijvoorbeeld aan een deukje bij het foutief parkeren. Voor automobilisten met een nieuwe auto is de vergoeding tot €70.000, in geval van total loss. Dit geldt uitsluitend voor voertuigen die tot 3 jaar oud zijn. Uw accessoires zijn standaard meeverzekerd en u ontvangt hier een vergoeding voor tot 1/3 van de cataloguswaarde van uw auto. Stel uw voertuig is €60.000 waard, dan ontvangt u een vergoeding van €20.000 voor uw accessoires. Kijk direct voor meer voordelen en vrijblijvend de FBTO autoverzekering vergelijken.