Autoverzekering met kortingEen nieuwe autoverzekering afsluiten is voor de meeste consumenten al binnen 5 minuten online te doen. Met het gemak van het internet kan dat tegenwoordig helemaal zelf gedaan worden, maar waar moet je als klant nu exact rekening mee houden bij het aanvragen? Is het handiger om direct de goedkoopste premie te selecteren? En wat kunnen belangrijke punten zijn die helpen bij het aanvragen zonder dat ik achteraf voor verrassingen kom te staan? Het is belangrijk om bij het berekenen en vergelijken van een nieuwe premie eerst een aantal punten door te nemen voor het aanvragen. Dit kunnen punten zijn als:

 1. Wat wil ik precies verzekerd hebben? Heeft het wel zin om mijn voertuig compleet te verzekeren, of kan ik zelf kiezen wat ik wil dekken?
 2. Welke dekking heb ik precies nodig? Heeft mijn voertuig een WA, een WA+ of juist een WA all risk nodig? Het heeft totaal geen zin om een oudere auto volledig WA te verzekeren.
 3. Aanvullende dekkingen. Zijn aanvullende dekkingen zoals een inzittenden- en ruitverzekering wel echt nodig? Rijdt u vaker met meerdere passagiers? Het kan dan handig zijn een aanvullende inzittendenverzekering af te sluiten.
 4. Verzekerd in het buitenland. In welke landen ben ik precies verzekerd en ben ik ook verzekerd van hulp? Met de vakantieperiode is dit zeker niet onhandig om te weten.
 5. Hulp bij schade en het verhalen. Hoe werkt een eventuele schadeafhandeling? Ben ik verzekerd van hulp hierbij of moet ik zelf een stapel papierwerk invullen?
 6. Persoonlijk. Is mijn persoonlijke situatie van belang bij het afsluiten?
 7. Medicijngebruik. Ik gebruik medicijnen, is dit van invloed op de polis en premiebijdrage?
 8. Antecedenten. Is mijn crimineel verleden van belang bij het aanvragen van een nieuwe polis?

Zo zijn er, afhankelijk van uw persoonlijke situatie, genoeg vragen die u eerst na kunt gaan voordat u een nieuwe polis aangaat. Wat de meeste nieuwe klanten niet weten is dat er bovenop de nieuwe premie een extra korting verdient kan worden.

Extra korting verdienen met een nieuwe autoverzekering afsluiten

Als u bovenstaande punten en uw eigen persoonlijke vragen goed bent na gegaan, is het tijd om een nieuwe autoverzekering af te sluiten. Bij het aangaan van een nieuwe polis kunt u een aantal handige tips toepassen die leiden tot een hogere korting bovenop uw premie. Dit zijn geen geheime sleutelpunten, maar je moet het maar net weten. Dit kunnen bijvoorbeeld punten zijn als:

 1. Schadevrije jaren. Met uw opgebouwde schadevrije jaren kunt u een aantrekkelijke no-claim korting verdienen. Er zijn verschillende autoverzekeraars die een enorme korting hiervoor aanbieden. Vergelijk de verschillende kortingen en voilà u heeft een extra korting te pakken. Als startende automobilist is het handig om een autoverzekering af te sluiten zonder no-claim. Op deze manier gaat je premie niet omhoog na een schadeclaim. Het is wel winstgevend als u als ervaren rijder beloont wordt voor het schadevrij rijden.
 2. Reparatie. De meeste verzekeringnemers weten niet dat er een extra korting verdient kan worden door het laten repareren van de auto bij aangewezen schadeherstellers. Er zijn autoverzekeraars die een leuke korting bovenop de premie geven, mits de voertuig gerepareerd wordt bij de door hun aangewezen reparateurs.
 3. Collectief verzekeren. Een collectieve autoverzekering kan een extra korting opleveren. Er zijn verschilende maatschappijen die een leuke korting via uw werkgever aanbieden. Centraal Beheer Achmea is één van de grootste op dit gebied.
 4. Milieuvriendelijke voertuig. InShared geeft aan dat haar klanten een beloning verdienen voor het deelnemen aan het verkeer in een milieuvriendelijke voertuig. InShared geeft haar klanten hier beloningspunten voor die weer ingewisseld kunnen worden voor geld. Zo verdient u als klant van InShared dus een leuke geldbedrag, en u hoeft hier helemaal niks voor te doen. Kijk voor meer over de InShared autoverzekering en haar winstgevende regeling.

Conclusie een autoverzekering afsluiten met korting online

Het is zeker mogelijk om bovenop de nieuwe premie een extra korting te verdienen. Ook voor bestaande klanten kan dit zeker van toepassing zijn. Vraag dus zeker bij uw huidige autoverzekeraar na of u met behulp van bovenstaande punten ook bij hun een extra korting kunt verdienen. Is dit niet het geval? Het is dan handiger als u overweegt om over te stappen naar en betere autoverzekeraar die dit wel aanbiedt. Bij de meeste autoverzekeraars behoudt u gewoon al uw opgebouwde voordelen, zoals bijvoorbeeld uw schadevrije jaren, bij uw autoverzekering oversluiten. Stuur ons gerust een bericht zodat wij voor u voor meer informatie over een betere autoverzekering afsluiten met korting online kunnen opzoeken.