Een autoverzekering afsluiten zonder eigen risicoHet is allang geen unicum meer dat verzekeraars een flexibele polis aanbieden. Doorgaans wordt er dan ook gretig gebruik gemaakt van deze mogelijkheid. Verzekeraars snappen heel goed dat zij de klant niet meer kunnen opleggen wat zij willen, maar dat het de klant is die uiteindelijk beslist. In het verleden was het natuurlijk totaal het tegenovergestelde. Het motto was dan ook: de klant mag alles hebben wat zij willen, zolang het maar is wat wij beslissen. Tegenwoordig is de klant veel meer betrokken bij het proces en hoe een verzekering er uiteindelijk uitziet. Zo ook de flexibiliteit. Consumenten willen op elk moment kunnen aanpassen wat zij willen en het liefst zo snel mogelijk. Gelukkig snappen de meeste maatschappijen dat nu dan ook echt.

Autoverzekering zonder eigen risico goedkoper of duurder?

Een autoverzekering afsluiten zonder eigen risico hoeft niet per definitie duurder te zijn. Het is wel een feit dat de premie vele malen lager uitvalt als er een hoger eigen risico wordt geselecteerd. De verzekeraar heeft op deze manier immers lagere kosten in geval van een schadeclaim. Als klant betaalt u een eigen risico en de verzekeraar vergoedt het resterende bedrag boven uw eigen risico. Toch zijn er verzekeraars die ook zonder eigen risico een super lage autoverzekering premie kunnen aanbieden. Kijk bijvoorbeeld op deze pagina voor een aantal goedkope autoverzekeringen vergelijken. Dit heeft met verschillende factoren te maken. Denk bijvoorbeeld aan het aantal schadeclaims welke per jaar ingediend worden bij de verzekeraar. Hoe minder schadeclaims er ingediend worden, des te meer de verzekeraar een lagere premie kan garanderen voor iedereen.

Besparen door het eigen risico te verhogen verstandig of toch niet zo handig?

Om dit te beantwoorden moet u eerst nagaan of er wel een reservering is om een eventuele reparatie te kunnen betalen. In geval van een kleine schade zal dit niet direct een probleem zijn, maar als er aanzienlijke schade is ontstaan na een aanrijding, plus de kosten zijn torenhoog, dan is het niet altijd even leuk om dit zelf te moeten bekostigen. Er zijn verzekeraars die een flexibele eigen risico aanbieden tot wel € 1000,-. Als u dit niet kunt missen, maar toch wel wilt profiteren van een lage premie, dan is het verstandig om er twee keer over na te denken. Het is dan misschien handiger om op verschillende andere manieren van een lagere premie te kunnen profiteren. Kijk hiervoor op de pagina een autoverzekering afsluiten met hoge korting voor handige tips. Het kan dan zelfs handiger zijn om een iets lagere eigen risico te kiezen en daarnaast andere punten slim te combineren voor een lagere premie. Het hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn om te profiteren van een lage premie en een goedkope autoverzekering. Een autoverzekering afsluiten zonder eigen risico kan dan zeker wel meehelpen om uw premie te verlagen.