Disclaimer: Aangegeven bedragen kunnen afwijken van het daadwerkelijke bedrag welke u aan premie moet voldoen. Bovenstaande bedragen zijn op basis van een premieberekening waarin meerdere schadevrije jaren zijn meegenomen voor het berekenen van een basis WA autoverzekering. Afhankelijk van uw eigen opgebouwde schadevrije jaren – plus het soort dekking – kan het bedrag dus hoger of lager uitvallen. Hierbij zijn de bedragen van de verzekeraar leidend.

De goedkoopste autoverzekering vergelijken

Vrijblijvend vergelijken

Via AOV autoverzekeringen kunt u vrijblijvend de beste autoverzekeraars op verschillende punten tegenover elkaar stellen. De goedkoopste autoverzekering voor uw auto online afsluiten hangt wel van verschillende factoren af. Zo hebben bijna alle verzekeraars meerdere voordelen die bijdragen aan een lagere premie. Uw schadevrije jaren bijvoorbeeld, kunnen ook een extra voordeel in de vorm van een no-claimkorting (bonus-maluskorting) opleveren.

De meeste autoverzekeraars bieden daarnaast ook een internet korting waar u direct van kunt profiteren. Deze internet korting en de hoogte verschilt per verzekeraar, maar kan afhankelijk van de aanbieder oplopen tot 30% extra premievoordeel. Daarnaast kan uw no-claimkorting kan bij verschillende verzekeraars zelfs oplopen tot meer dan 80% voordeel. Dit hangt wel af van het aantal schadevrije jaren die u heeft opgebouwd. Een collectief voordeel is daarnaast ook een veel voorkomende regeling. U profiteert dan van een gezamenlijke korting via uw werkgever waarvan alle werknemers kunnen profiteren.

Profiteren van extra premievoordelen

Uw premievoordeel verschilt per aanbieder. Door een verzekeraar te kiezen die meerdere voordelen aanbiedt kunt u eenvoudig de goedkoopste autoverzekering online afsluiten. Er zijn verschillende andere punten en factoren die bijdragen aan een lagere premie. Sommige voordelen worden niet standaard aangeboden, maar kunnen zeker bijdragen aan een lage premie. U krijgt bijvoorbeeld een deel van uw premie teruggestort als u een jaar lang geen schade heeft geclaimd. Deze beloning gaat aan het begin van het jaar weer van start. Het is vanzelfsprekend dat de verzekeraar u beloont voor schadevrij rijden. U krijgt bij de meeste autoverzekeraars al een premiekorting als u in door de jaren heen schadevrije jaren opbouwt, tenzij de verzekeraar niet met een no-claimregeling werkt.

Verschillende punten die bijdragen aan een extra premievoordeel zijn:

 • Schadevrije jaren
 • Postcodegebied
 • Leeftijd
 • Aantal kilometers
 • Collectief voordeel
 • Internetvoordeel

Aanbieders vergelijken

U kunt op een overzichtelijke manier verschillende aanbieders vergelijken. Met behulp van onze handige vergelijkingsoverzicht kunt u diverse top aanbieders naast elkaar leggen en een overwogen keuze maken. Wij raden u aan om naast de premie ook verschillende andere punten na te gaan. U kunt bijvoorbeeld denken aan de hoogte van kortingen, opzegtermijnen, regelingen, contracttermijnen, extra voordelen, polisvoorwaarden, eenmalige kosten, digitale polis en het eigen risico. Bovendien is het bij het vergelijken eveneens van belang om na te gaan of u de verzekeraar het volgende biedt.

 • Online korting
 • No-claimkorting
 • Collectief voordeel
 • Eigen herstelnetwerk
 • Snelle schadeafhandeling
 • Top-notch regelingen
 • 24/7 hulp bij nood
 • Persoonlijke tussenpersoon

Door deze punten na te gaan kunt u de juiste informatie inwinnen over de verzekeraar die het best bij u past. Als onafhankelijk vergelijker kunt u via AOV autoverzekeringen de beste en meest geïnformeerde keuze maken. Of het nu gaat om een nieuwe autoverzekering of overstappen naar een goedkopere aanbieder, wij helpen u graag verder. U kunt vrijblijvend gebruik maken van onze hulpmiddelen. Deze helpen bij het vinden en vergelijken van de beste online autoverzekeringen.

Dure autoverzekering overzetten

Over het algemeen hebben autobezitters hun voertuig tegen een relatief hoge premie verzekerd. Met verzekeringen die in de toekomst steeds duurder zullen worden zal dit alleen maar toenemen. Het is daarom belangrijk dat u op een slimme manier vergelijkt zodat u juist wel een voordeel kunt halen alle prijsverhogingen. Bovendien is het van belang om eveneens alle aanvullende dekkingen te vergelijken.

Met behulp van een no-claimbeschermer bijvoorbeeld, blijven al uw opgebouwde schadevrije jaren gewaarborgd. Dit kost u dus helemaal geen premieverhoging na schade. In de regel wordt de hoogte van de premie na een schadeclaim vrijwel altijd omhoog gerekend. Het is dus slim om aanbieders ook op deze punten te vergelijken. U kunt aanbieders bijvoorbeeld vergelijken op een no-claimbeschermer. Werkt deze wel of niet met een dergelijke regeling en hoe zit het met de hoogte van de premie na een claim? Zijn de schadevrije jaren gewaarborgd en hoe werkt dit precies? Via AOV autoverzekeringen kunt u autoverzekeraars op deze punten vergelijken. Dit is het juiste moment om alle autoverzekering aanbieders te vergelijken zodat u er voordeel uit haalt.

De goedkoopste autoverzekeringen vergelijken

Op zoek naar de juiste bescherming voer uw voertuig? AOV autoverzekeringen heeft speciaal voor u meerdere aanbieders op een rij gezet die u gemakkelijk op prijs en kwaliteit kunt vergelijken. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar een lagere premie met flexibele polis, aanvullende dekkingen die gemakkelijk aan- en uit te zetten zijn, of juist een nieuwe verzekering? Door het toepassen van de gegevens in ons vergelijking tool kunt u meer informatie over autoverzekeraar verzamelen en met zekerheid een prijsbewuste keuze maken. U kunt een overwogen keuze maken door verzekeraars te vergelijken op onderstaande punten.

 • Prijs
 • Kwaliteit
 • Contracttermijn/Opzegtermijn
 • Aanvullende dekkingen
 • Overstaphulp
 • Extra voordelen

Autoverzekeraars vergelijken

Voor een extra lage premie kunt u uit de vergelijkingsoverzicht een verzekeraar selecteren, uw nieuwe premie berekenen en direct ontdekken hoe hoog uw voordeel is. Binnen enkele minuten kunt u de beste en meest voordelige autoverzekering afsluiten. Hulp nodig bij het vinden van de goedkoopste autoverzekering? Laat het ons weten en wij gaan direct voor u aan de slag. Stuur ons een aantal gegevens en wij vergelijken de goedkoopste autoverzekeringen voor u. Wij helpen u graag!

Overstappen naar de beste aanbieders

Op zoek naar een goedkope autoverzekering en uw polis overzetten? Direct weten welke autoverzekeraar bij u past en hoe het overstappen precies werkt? Verschillende aanbieders bieden hulp bij het overzetten van uw autoverzekering. Door middel van een overstaphulp kunt u probleemloos van aanbieder switchen. Het enige waar u rekening mee dient te houden is een eventuele opzegtermijn. Als u nog in het eerste jaar zit geldt er bij de meeste autoverzekeraars een contracttermijn. Tegenwoordig is het zelfs nog eenvoudiger om over te stappen. Door soepelere regels kunnen klanten veel gemakkelijker overstappen dan voorheen. Als u een nieuwe maatschappij kiest kunt u het best eerst even nagaan wat u van de verzekeraar verwacht. Zoekt u een flexibele verzekering waarbij u alles zelf kunt instellen? Wilt u een polis zonder vaste contracttermijn? Het zijn maar een aantal vragen die kunnen helpen om de juiste verzekeraar te vinden die ook daadwerkelijk aan uw wensen voldoet.

Eerst vergelijken dan overstappen

Via deze website kunt u binnen enkele minuten uw premievoordeel achterhalen en een overzicht van de goedkoopste aanbieders nagaan. U kunt autoverzekeraars vergelijken en toetsen op verschillende punten. Maak een geïnformeerde keuze en ontdek of uw premiebijdrage tot enkele honderden euro’s per jaar goedkoper kan. Over het algemeen kan er ontzettend veel bespaard worden op verzekeringen. Door slim te vergelijken, prijsbewust te kiezen en verschillende punten te combineren, kan er een extra voordeel op de premie ontstaan. Door de flexibele dekkingen die verzekeraars aanbieden kunnen autobezitters eveneens op een slimme manier een extra premiekorting behalen. Gebruik deze opties, stel zelf uw verzekering samen en stap over naar een voordeligere autoverzekeraar. Verzekeraars bieden u kosteloos overstaphulp. Deze extra service zorgt ervoor dat u zonder gedoe een nieuwe polis kunt aanvragen. U kunt via onze website verschillende autoverzekeraars vergelijken die deze extra service aanbieden. Hulp nodig? Wij helpen u graag!