Hoe werkt het

NieuwwaarderegelingDe meeste klanten die een volledige WA (Allrisk) dekking hebben afgesloten en ook een nieuwe auto bezitten, kiezen meestal deze regeling. Een nieuwwaarde regeling is een uitstekende aanvullende dekking voor splinternieuwe auto’s. Doorgaans geldt deze regeling voor een periode van 1 jaar, maar afhankelijk van uw verzekeraar kan dit oplopen tot een periode van 3 jaar. Bij éénjarige termijnen bestaat de mogelijkheid om de termijnregeling op te schroeven tegen een extra vergoeding. Andere verzekeraars die wel direct een driejarige nieuwwaarderegeling aanbieden rekenen hier geen extra kosten voor. Het kan dus zeker lonen om bij het vergelijken ook de nieuwwaarderegeling termijnen na te gaan. In geval van diefstal, of als uw auto na een aanrijding total-loss is verklaard, ontvangt u een vergoeding waarmee u minimaal een gelijkwaardige auto kunt kopen. Voor tweedehands auto’s zult u moeten kijken naar een aanschafwaarderegeling.

Hoe kunt u ervan profiteren?

Door een nieuwwaarde regeling aanvullend af te sluiten garandeert u zich van verschillende voordelen. Ten eerste hoeft u geen pak geld neer te leggen om een gelijkwaardige auto aan te schaffen. Als u geen dergelijke regeling heeft zal de verzekeraar bij een vergoeding uit gaan van de dagwaarde aanvullend met een vooraf bepaalde percentage. Dit bedrag ligt altijd lager dan de nieuwwaarde van uw nieuwe auto. Het is dus absoluut geen pretje als u bijvoorbeeld een soortgelijke auto met dezelfde waarde weer aan wilt schaffen. Over het algemeen kan dit bedrag oplopen tot in de duizenden euro’s. Dit kunt u allemaal eenvoudig voorkomen door de aanvullende dekking nieuwwaarde regeling af te sluiten.

Beste autoverzekeraars en nieuwwaarderegeling vergelijken

Bij het vergelijken van verschillende autoverzekeraars wilt u natuurlijk een aanbieder die zo lang mogelijk een nieuwwaarderegeling aanbiedt. Ook bij éénjarige contracten kunt u eventueel een verlenging aanvragen. Hier staat natuurlijk wel een vergoeding tegenover. Het kan dus zeker een handige manier zijn om dit bedrag te besparen door een autoverzekeraar te selecteren waarbij u 3 jaar lang kunt profiteren van deze regeling. In de polisvoorwaarden kunt u gemakkelijk terugvinden hoe lang deze regeling geldig is en wat precies uw rechten en plichten zijn als u hier een beroep op doet.