Overstappen autoverzekeringGemakkelijk uw autoverzekering overzetten

Voor autobezitters is het sinds medio 2010 gemakkelijker om over te stappen van autoverzekering aanbieder. Verschillende regels en een versoepeling omtrent het stilzwijgend verlengen van de polis hebben geresulteerd in meer rechten voor de klant. In plaats van een extra jaar vastzitten aan de aanbieder werd de polis ineens dagelijks opzegbaar. Hier gaat nog wel – afhankelijk van de aanbieder – een opzegtermijn aan vooraf. De meeste verzekeraars bieden een autoverzekering aan welke vanaf de verzekeringsdatum al dagelijks opzegbaar is. De rest hanteert standaard één verplichte premiejaar voordat de polis opgezegd kan worden. Voor het overstappen naar een goedkopere autoverzekeraar is het van belang dat u eerst een aantal gegevens nagaat. Denk bijvoorbeeld aan uw opgebouwde schadevrije jaren en of het überhaupt wel mogelijk is om uw huidige polis op te zeggen. Gelukkig bieden de meeste autoverzekeraars een handige opzegservice waardoor klanten veel eenvoudiger de autoverzekering kunnen overzetten. Online overstappen en een goedkopere autoverzekering afsluiten kan zelfs al binnen 5 minuten online. Via deze pagina vergelijken wij de beste en meest voordelige autoverzekeringen. Het kan voor klanten handig zijn om regelmatig een online vergelijking te verrichten. Bij het overstappen van autoverzekering is er direct een duidelijke overzicht welke verzekeraar het goedkoopst uw auto kan verzekeren.

Voordeligste autoverzekering premie bij het overstappen

Bij het online overzetten van uw autoverzekering is het belangrijk om uw meldcode bij de hand te hebben. Deze kunt u vinden op het kentekenbewijs en bestaat uit een combinatie van 4 cijfers. Het is dan een stuk eenvoudiger om direct over te stappen en de goedkoopste autoverzekering online af te sluiten. Om te profiteren van de laagste premie is het bovendien belangrijk om verschillende punten na te gaan. Via AOV autoverzekeringen vergelijken wij de belangrijkste factoren welke de voordeligste premie bezorgen. U kunt deze punten direct vergelijken via onze website en nagaan welke aanbieder bij het overstappen van autoverzekering het best bij u past. Dit zijn punten als:

  • No-claimvoordeel
  • Eigen risico
  • Vervangend vervoer
  • Collectief voordeel
  • Aanschafwaarde
  • Extra premievoordeel

Goedkoopste autoverzekering vergelijken voordat u gaat overstappen

Als prijsbewuste consument wilt u natuurlijk zo goed en goedkoop mogelijk uw auto verzekeren. Bij het vergelijken van verzekeraars is het handig om een aanbieder te kiezen welke beschikt over het keurmerk klant gericht verzekeren (KKV). In ons overzicht van verzekeraars vind u verschillende aanbieders welke beschikken over het keurmerk. Hierdoor zijn klanten gewaarborgd van kwaliteit, een uitstekende service en bovenal een verzekeraar die gemaakte afspraken nakomt. Een aanbieder welke beschikt over deze keurmerk voldoet aan alle kwaliteitsnormen en eisen omtrent dienstverlening, klantgerichtheid en het nakomen van verzekeringsafspraken. Het belang van de klant staat hierbij onverminderd centraal. Heeft u hulp nodig bij het vinden van de juiste autoverzekering? Laat het ons weten en wij gaan voor u aan de slag. Wij van AOV autoverzekeringen helpen u graag!